Bio

Tiisu julkaisee toisen levynsä ja järjestää levynjulkkari-spektaakkelin yhtyeen syntysijoilla Somerolla!

Tiisu-yhtyeen toinen albumi “Tänne ei jää kukaan” julkaistaan perjantaina 17.maaliskuuta. Yhtyeen laulaja-biisintekijä Henrik ”Tiisu” Illikaisen mukaan levy kertoo ihmisistä, jotka ovat jumissa omissa elämäntilanteissaan. Pikkukaupungin asukkaista, jotka toisaalta haluaisivat päästä pois ja toisaalta taas eivät. Ihmisistä, jotka kokevat toivottomuutta siitä, kun muu maailma ympärillä liikkuu ja itse ei. Pitäisikö minunkin vai tyydynkö kohtalooni?

”Nämä kaikki kipuilut ruumiillistuvat jotenkin näissä levyn hahmoissa, jotka ovat jumissa pienellä paikkakunnalla, jossa ei ikinä tapahdu mitään. Paikkakunnilla, joissa on “enemmän sikoja kuin ihmisii ja enemmän peltoo kuin asfalttii”, kuten levyn kappaleessa Bussi täältä pois lauletaan”, Illikainen kertoo.

Tänne ei jää kukaan -levyn julkaisukeikka järjestetään perjantaina 17.3. Someron Monitoimihallilla. Keikalle järjestetään myös oma bussikyyditys Helsingistä, jonka mukana matkustaa bändin jäseniä.

”Oma kokemukseni pienestä paikkakunnasta on Somerolta, jossa vietin nuoruuteni. Tästä syystä haluamme pitää myös levynjulkkarikeikan siellä. Vaikka Somero on pieni paikka, siellä tapahtuu yllättävän paljon kaikenlaista muun muassa kulttuurin saralla. Se ei tyydy olemaan vain pieni kylä. Sama tilanne on Tänne ei jää kukaan -levyn hahmoilla. He yrittävät tosissaan saada otetta elämistään”, Illikainen kertoo.

Someron levynjulkaisukeikka päättää samalla Tiisun seitsemän kuukauden mittaisen keikkatauon. Tarkoitus on järjestää ulkopaikkakuntalaisille todellinen Somero-elämys.

”Somero on kuitenkin paikka, jossa Tiisun sielunmaisema on rakentunut. Bussimatkan aikana on luvassa ohjelmaa, kertomuksia Somerosta ja Tiisun synnystä ja sen sellaista. Tiisun keikan jälkeen on luvassa jatkot paikallisessa baarissa, jossa mun ensimmäinen yhtye Kärkky soittaa viimeisen keikkansa. Ulkopaikkakuntalainen halutessaan saa kokea somerolaisen yöelämän aidoimmillaan. Bussi lähtee yöllä takaisin Helsinkiin, mutta paikan päällä on mahdollista jäädä myös yöksi”, Illikainen lupaa.

Ennakkotilaa Tänne ei jää kukaan tästä linkistä

Tiisu: Tänne ei jää kukaan (17.3.2017 CD/stream/download):

1 . Kuka sillä aasilla ratsastaa
2 . Bussi täältä pois
3 . Kuuden jälkeen osaan tanssia
4 . Perhekuva
5 . Suomi on poliisivaltio
6. Vaarallinen maa
7 . Menkat
8 . Hammastikkukaunotar
9 . Tunnistatko itsesi tänään
10. Pusuttelemaan
11 . Tuhannes laulu Helsingistä

Katso tästä Tiisun keikat